Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Najbardziej popularne

Wspięga chińska

Kategoria: Warzywa
Dodany przez: Super User

Co ciekawe, w odróżnieniu od fasoli szparagowej, strąki wspięgi chińskiej nie mają włókien, a ich smak jest delikatny i słodkawy. Można spożywać je pokrojone lub w całości, zwykle jada się je niedojrzałe. Dla przykładu w Malezji przyrządza się wspięgę chińską z chili oraz pastą sabat. Często też fasolnik jest dodawany do sałatek.  

Wspięga chińska to źródło cennego białka roślinnego, w którym występuje wiele aminokwasów endogennych potrzebnych do odpowiedniego funkcjonowania organizmu człowieka. Spożywanie tej rośliny to także sposób na dostarczenie organizmowi dużej ilości błonnika, cukrów, wapnia, magnezu, potasu, karotenoidów, witamin z grupy B oraz witaminy C.

Lokalizacja

Zapytaj o produkt

Urgent Ads

Najnowsze ogłoszenia